Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Κ. ΧΡΥΣΟΜΗΛΟΥ



Ερώτηση 1

Ως υποστηρικτής του Φαίδωνα Φαίδωνος, είμαι πολύ ικανοποιημένος επειδή ο υποψήφιος που στηρίζω έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του Ράδιο Πάφος για την πραγματοποίηση ενός ανοικτού Debate, στην παρουσία των δημοτών της Πόλης μας. Όπου ο κάθε πολίτης θα έχει την ευκαιρία να ρωτήσει τους δύο υποψηφίους και να κρίνει τις θέσεις και το όραμα τους. Διερωτούμαι πόσο άνετα μπορεί να νοιώθουν αυτοί που στηρίζουν τον κ. Χρυσόμηλο, ο οποίος κρύβεται, αρνούμενος να συμμετάσχει στο εν λόγω debate. Γιατί φοβάται τους πολίτες; Και αν δεν μπορεί να στηρίξει τις δικές του θέσεις ενώπιον μας, πως θα μπορέσει να μας εκπροσωπήσει σε περίπτωση εκλογής του;

Ερώτηση 2

Μπράβο στον κ. Χρυσόμηλο, που δείχνει τόσο μεγάλη ευαισθησία για την ανάγνωση μιας επιστολής του Γενικού Ελεγκτή. Γιατί όμως ο κ. Χρυσόμηλος, ενόσω ήταν δημοτικός σύμβουλος επί Φειδία Σαρίκα και Σάββα Βέργα για δέκα ολόκληρα χρόνια, δεν είχε την ίδια έννοια για να διαβάζει τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή; Άραγε δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος των σκανδάλων και των μιζών; Εάν, ναι, γιατί δεν τα κατήγγειλε; Και αν δεν το είχε αντιληφθεί, πως να τον εμπιστευθούμε ότι θα έχει αντίληψη στο μέλλον;

ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΧΡΥΣΟΜΗΛΟΣ




Εκτεθειμένος από τους ψευδείς ισχυρισμούς του.
Να απολογηθεί ο Άκης Χρυσόμηλος
 

Η προσπάθεια του κ. Χρυσόμηλου, να πλήξει την δική μου υποψηφιότητα βασισμένος σε ψευδείς καταγγελίες και δήθεν αποκαλύψεις, είναι πραγματικά θλιβερή.
Σήμερα, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε, προέβη σε τρεις καταγγελίες οι οποίες στερούνται τεκμηρίωσης και είναι παντελώς ψευδείς.
1η Καταγγελία: «Ο Φαίδωνας Φαίδωνος απέκρυψε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή με την οποία ο Γενικός Ελεγκτής ζητούσε σχόλια σε κάποιες παρατηρήσεις που περιέχονται στην ετήσιας του έκθεση»
Αλήθεια: Όταν μια επιστολή έχει συγκεκριμένους παραλήπτες, αρμοδιότητα για να διανεμηθεί σε αυτούς έχει η Υπηρεσία του Αρχείου του Δήμου και όχι ο Δήμαρχος. Επειδή ο Φαίδωνας Φαίδωνος έθεσε ένα τέτοιο ζήτημα όταν Δήμαρχος της Πάφου ήταν ο Σάββας Βέργας και απέκρυβε σημαντική επιστολογραφία από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε καμία περίπτωση δεν θα έκανε κάτι για το οποίο έδωσε μάχη. Η εν λόγω επιστολή ήταν και είναι στην διάθεση, όχι μόνο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και κάθε δημότη, αφού δεν συμπεριλαμβάνει κάτι το εμπιστευτικό. Θα στεναχωρηθούν κάποιοι, αφού για το έτος 2015 - που αποτελεί το πρώτο έτος που δήμαρχος ήταν ο Φαίδωνας Φαίδωνος - δεν υπάρχουν παρατηρήσεις για επιλήψιμες ή και σκανδαλώδεις συμπεριφορές στον Δήμο Πάφο. Γίνονται αναφορές για κάποιους διαγωνισμούς έργων και ζητούνται συγκεκριμένες διευκρινήσεις για θέματα, όμως, που ομόφωνα το Συμβούλιο Προσφορών έλαβε, κατόπιν διαβουλεύσεων με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους και το Τμήμα Δημόσιων Συμβάσεων. Προσπαθούν να μιμηθούν αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Λεμεσού, αλλά δεν τους βγαίνει. Ο κ. Χρυσόμηλος, τα δέκα χρόνια που ήταν δημοτικός σύμβουλος, διάβαζε τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή; Και αν ναι, αντιλήφθηκε τι γινότανε για τα μεγάλα και μικρά σκάνδαλα του ΣΑΠΑ του ΧΥΤΑ και τόσα άλλα;
2η Καταγγελία: «Ενόψει Εκλογών ο Δήμαρχος Πάφου προχώρησε σε απόσυρση υποθέσεων από το δικαστήριο.»
Αλήθεια: ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ δεν έχει αποσυρθεί από το Δικαστήριο με απόφαση του Δημάρχου. ΠΟΤΕ! Προκαλούμε τον κ. Χρυσόμηλο να καταθέσει δημόσια τον αριθμό της υπόθεσης που ισχυρίζεται ότι αποσύρθηκε με ενέργειες του Δημάρχου. Και σαν να μην έφθανε αυτό το ψέμα, ο κ. Χρυσόμηλος, μας λέει ότι τα δήθεν έξοδα του δικαστηρίου, φορτώθηκαν στον Δήμο.
3η Καταγγελία: «Ο Φαίδωνας Φαίδωνος έδωσε οδηγίες για διαγραφή όλων των εξωδίκων από την αρμόδια επιτροπή εξωδίκων, για τα οποία υπάρχει αίτηση.»
Αλήθεια: Η Επιτροπή Εξωδίκων αποτελείται από τον Δημοτικό Γραμματέα κ. Θέμη Φιλιππίδη, τον Λοχία Τροχονομίας κ. Σάββα Πέτρου και τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Κωνσταντίνο Κυθραιώτη, οι οποίοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ δέχθηκαν παρέμβαση στο συγκεκριμένο τους έργο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για το έτος 2016, εκδόθηκαν περίπου 6000 εξώδικα τροχονομικής φύσεως, εκ των οποίων έγιναν 200 ενστάσεις και η Επιτροπή διέγραψε με την απαραίτητη στοιχειοθέτηση στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων (εγκεκριμένων από το Δημοτικό Συμβούλιο) τα 85. Οποιοσδήποτε μπορεί να δει τον κατάλογο των 85 διαγραφών και να ζητήσει εξηγήσεις από την 3μελή επιτροπή και όχι από τον Δήμαρχο. Επιπρόσθετα, ο κ. Χρυσόμηλος παραμένει εκτεθειμένος, ενόσω δεν μας λέει σε ποιους δήθεν δόθηκαν οδηγίες για διαγραφή εξωδίκων και πως μια τέτοια οδηγία μπορεί να εφαρμοστεί.

Από το Πολιτικό Γραφείο του Υποψήφιου Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΝΑΙ ΑΠΟ ΦΑΙΔΩΝΟΣ, ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΜΗΛΟΣ


Πρόταση από το Ράδιο Πάφος, για την διοργάνωση ενός Ανοικτού Debate δέκτηκαν σήμερα οι δυο υποψήφιοι για την Δημαρχία της Πάφου Φαιδωνος και Χρυσομηλος.    

Σε αυτό το Dabate ο κάθε δημότης θα μπορεί να παρευρεθεί και να υποβάλει τις ερωτήσεις του.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Φαιδωνος ο οποίος δήλωσε απο την πρώτη στιγμή πως αποδέχεται την πρόταση του Ράδιο Πάφος και ελπίζει το ίδιο να πράξει και ο ανθυποψηφιος του κ. Χρυσομηλος.

<<Αποδέχομαι την πρόταση και ελπίζω αυτό να πράξει και ο συνυποψήφιος μου, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αλλά και να κρίνουν τις προτάσεις και το όραμά μας για την Πάφο που Αλλάζει!>>

Απο το επιτελείο του κ. Χρυσομηλου, αρκεστηκαν στην απάντηση οτι θα το σκεφτούν, ενω παράλληλα ενα μέλος του επιτελείου δήλωσε αρνητικός.


Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΦΟΥ




Το blogg ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ-ΠΑΦΟΥ παρουσιάζει το τελικό ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικου Συναγερμού για τις θέσεις Δημοτικών Συμβούλων στον Δήμο Παφου.

Τα ονόματα που παρελαύνουν είναι αρκετά δυνατά, με την υποψηφιότητα του Χριστακη Νεοφυτου να κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Οι 16 υποψήφιοι είναι οι ακόλουθοι:

1 ΓΚΑΡΑΚΛΙΔΟΥ ΝΙΝΑ

2 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

3 ΙΕΡΟΚΗΠΙΩΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

4 ΛΕΤΥΜΠΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

5 ΜΑΚΡΗΣ ΜΗΝΑΣ

6 ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

7 ΠΑΖΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

8 ΠΑΥΛΙΚΚΑΣ ΣΑΒΒΑΣ

9 ΣΙΜΙΛΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

10 ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

11 ΤΣΑΧΙΔΗΣ ΡΑΟΥΛ

12 ΤΣΙΕΛΕΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

13 ΤΣΟΚΚΑΣ ΛΙΝΟΣ

14 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (ΤΣΙΟΛΗΣ) ΧΑΡΗΣ

15 ΧΑΤΖΗΖΗΝΟΒΙΟΥ ΠΑΜΠΟΣ

16 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ


Την δική του άποψη εκφρασε σήμερα μέσω του blogg "ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ-ΠΑΦΟΥ" Ο Διαχειριστής της μεγαλύτερης Παγκυπριως  κοινοπολιτιακης ομάδας στο Facebook Ευτυχιος Νεοφυτου.

<< Ο κόσμος έχει μπουκτισει απο σωτήρες. Δεν χρειαζόμαστε άλλους. Έχουμε στα χέρια μας το μεγαλύτερο όπλο, πρώτα την λογική και μετά την ψήφο μας. Για αυτο λοιπόν ας μας αφήσουν ήσυχους και να ψάξουν αλλού για υποτακτικτους. Οταν εξ' απαλών ονύχων έχεις μάθει οτι η παρανομία μετατρέπεται σε νομιμότητα, τότε και η παραμικρή αλλαγή  σε κάνει να νιώθεις τον μεγαλύτερο αδικημένο του κόσμου.>>

《ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ !!! 》

Ευτυχιος Νεοφυτου

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΦΟΥ

Άγνωστος τηλεφώνησε πριν απο λίγο στα επαρχιακα γραφεία του  κτηματολογιου Πάφου αναφέροντας την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού.

Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας όπου έδωσε εντολή για εκκένωση του κτηρίου και αποκλεισμό της σκηνής.

Αυτή την στιγμή διεξάγονται έρευνες για εντοπισμό και απενεργοποιηση του μηχανισμού. 

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Ο ΑΛΟΥΠΟΣ ΕΧΩΝΕΤΟΥΝ ΤΖΑΙ Ο ΝΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΝΕΤΟΥΝ


Το blogg "ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ -ΠΑΦΟΥ" παρευρέθηκε στην χθεσινή συγκέντρωση του υποψήφιου Δημάρχου Πάφου κ. Ακη Χρυσομηλου.

Στην συγκέντρωση την οποία παρευρέθηκαν περίπου 200 άτομα, ανάμεσα τους ήταν και προσωπικοτητες που δεν γνωρίζουμε γιατί η ομάδα υποστήριξης του δεν μας τις παρουσίασε σε καμία φωτογραφία.

Μήπως είναι γιατί ακριβώς τα ίδια άτομα ηταν ανάμεσα στους ένθερμους υποστηρικτές του κ. Βεργα ;;;;
Μήπως είναι επειδή κάποιοι που φαίνονται στην φωτογραφία είναι μια ζωή παρανομουντες ;;;;;

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ

Μάστιγα φαίνεται να έχει γίνει πλέον η παρενόχληση ανηλίκων στην Παφο.
Νεα σύλληψη 53 χρόνου απο την Παφο για σεξουαλικη παρενόχληση ανηλίκου κοριτσιού.
Εντός της ημέρας στο δικαστήριο.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΦΟΥ

Από το Πολιτικό Γραφείο του Υποψήφιου Δημάρχου Πάφου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου


Δελτίο Τύπου
 

Στον πόλεμο λάσπης, απαντούμε με θέσεις και όραμα.
 
Είναι με ιδιαίτερη έκπληξη που παρακολουθήσαμε την πρώτη προεκλογική παρέμβαση του υποψήφιου για την Δημαρχεία του Δήμου Πάφου, κ. Άκη Χρυσόμηλου, μέσω ενός τετρασέλιδου εντύπου το οποίο στάληκε χθες στους συνδημότες μας.

 
Το συγκεκριμένο έντυπο που φέρει τον τίτλο, "Οι 10 Αλήθειες που φοβάται ο Φαίδωνας Φαίδωνος", εγκαινιάζει την προεκλογική προσπάθεια του κ. Χρυσόμηλου με ένα πρωτοφανή και αρνητικό τρόπο. Αντί ο κ. Χρυσόμηλος να μας παραθέσει το δικό του όραμα - καθώς και πως προτίθεται να το υλοποιήσει - επέλεξε να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε μια επιχείρηση λάσπης, προσωπικών επιθέσεων και χαρακτηρισμών που αγγίζουν τα όρια του λίβελλου, έναντι του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος.

 
Σήμερα, που οι συνδημότες μας αντιλαμβάνονται ότι η Πόλη μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αναμένουν από εμάς μια πολιτισμένη παράθεση επιχειρημάτων και οράματος για το μέλλον της Πάφου. Εμείς πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, διαθέτει όλα τα εχέγγυα, τις ικανότητες, αλλά και την έξωθεν καλή μαρτυρία, για να ολοκληρώσει την τιτάνια προσπάθεια κάθαρσης, ανασυκρότησης και ανάπτυξης που ξεκίνησε στην Πόλη μας.

 
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης, υπό τις οποίες ο Φαίδωνας Φαίδωνος ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου Πάφου. Με σωρεία σοβαρότατων σκανδάλων που πλήγωσαν την υπερηφάνια των συμπολιτών μας, με μηδενική ανάπτυξη και σωρεία χρονίζοντων προβλημάτων. Μέσα σε μόλις 20 μήνες, η Πόλη μας έχει μετατραπεί σε υπόδειγμα χρηστής διοίκησης - η οποία έχει αρχίσει ήδη να επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στους δημότες (π.χ. μείωση κόστους συγκομιδής σκυβάλων) - ενώ παράλληλα, βιώνουμε πρωτόγνωρους ρυθμούς ανάπτυξης με σημαντικά έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας. 

Πολύ σύντομα και μέσα από την ολοκλήρωση δεκάδων έργων υποδομής, η Πόλη μας θα είναι έτοιμη να εκπληρώσει με επιτυχία τον ρόλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017, ενώ έχουν τεθεί στέρεες βάσεις για ένα νέο άλμα προόδου και ανάπτυξης. Εμείς, εγκαινιάζουμε αυτό τον προεκλογικό αγώνα, προσβλέποντας σε μια γόνιμη και καλοπροαίρετη ανταλλαγή θέσεων και επιχειρημάτων.
 
Η Πάφος σήμερα αλλάζει. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την πορεία προς τα εμπρός. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Χρυσόμηλο σε διχαστικές πρακτικές και νοοτροπίες, Στο επίκεντρο της προσπάθειας μας θα βρίσκεται ο δημότης, τον οποίο θα εμπλέξουμε με θεσμοθετημένο τρόπο σε μια δημόσια διαβούλευση.
 
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016